nieuws maart 2024.


het rapport.

sgr20 leest.

Het taalteam van onze secundaire scholen nodigt jullie met veel enthousiasme uit om deel te nemen aan de boekaanbevelingswedstrijd, ter ere van de Vlaanderenleestdag. Dit initiatief viert het lezen dwars door alle vakken heen.  We nodigen elke leerkracht, medewerker en leerling uit om hun liefde voor boeken met ons te delen.

Hoe kun je deelnemen? Heel eenvoudig! Deel je favoriete boek op sociale media platforms zoals Facebook en Instagram, en vertel in een korte tekst waarom dit boek jouw hart heeft veroverd. Vergeet niet jullie schoolhashtag (bijvoorbeeld #KAZleest) te gebruiken en voeg eventueel hashtags zoals #SGR20leest, #GOleest, #iedereenleest en #leesplezier toe. Voeg ook een tag van je school toe. We moedigen iedereen ook aan om hun boekaanbevelingen niet alleen online te delen, maar ze ook te laten schitteren op de klasmuren en in de gangen op school. Zo ontstaan er mooie tentoonstellingen van aanbevolen boeken die inspireren en uitnodigen tot lezen.

We moedigen jullie aan om je leerlingen te inspireren hetzelfde te doen. Samen zorgen we voor een golf van leesplezier en verzamelen we zoveel mogelijk hashtags. De wedstrijd start op 16 april en sluit af op 23 april.

Wat valt er te winnen? Naast het vieren van leesplezier, maakt de school met de meeste # en de grootste betrokkenheid kans op een boekenbon ter waarde van 350 euro. 

Taal is een krachtige hefboom voor onderwijskwaliteit, daar zijn we alvast van overtuigd! 

jobbeurs sgr20 – 22 mei.

Men zegge het voort! Op 22 mei organiseert onze scholengroep een jobbeurs voor onderwijsprofessionals die op zoek zijn naar carrièremogelijkheden binnen onze scholen. Deze jobbeurs zal plaatsvinden van 10:00 tot 18:00 uur in het open huis van de scholengroep en biedt potentiële kandidaten de unieke kans om direct kennis te maken met het profiel, het aanbod en de openstaande vacatures in onze scholen. 

In een tijd waarin het onderwijs voortdurend evolueert, erkennen we als scholengroep het belang van het aantrekken van gepassioneerd en gedreven personeel. De jobbeurs is niet alleen een kans om met onze verschillende scholen kennis te maken, maar ook een platform voor startende en ervaren onderwijsprofessionals om te netwerken en hun volgende carrièrestap te vinden.

Wat kunnen deelnemers verwachten?

  • Een inzicht in de cultuur, missie, en visie van onze scholengroep.
  • Informatie over huidige en toekomstige vacatures in onze scholen.
  • De mogelijkheid om één-op-één te spreken met medewerkers en directies van onze scholen.
  • Een kans om direct te solliciteren en CV’s achter te laten voor toekomstige kansen.

Iedereen welkom op 22 mei 2024 in de Kattestraat 5 in Geraardsbergen!

schrijf je hier in

sgr20 groeit.

We zijn trots dat onze scholengroep een aanzienlijke groei blijft doormaken. Uit de recente cijfers van februari 2024 blijkt dat onze scholengroep nu bijna 7000 leerlingen telt en een marktaandeel van meer dan 30% in de regio heeft behaald. Deze vooruitgang onderstreept het vertrouwen dat ouders en leerlingen stellen in onze toekomstgerichte en hoogwaardige onderwijsaanpak, evenals in het welbevinden van onze leerlingen. Wij willen een scholengroep zijn waar onze leerlingen graag én goed leren en leven.

Onze algemeen directeur, Isabelle Truyen, benadrukt dat deze groei getuigt van het harde werk van ons personeel en de kwaliteit van ons onderwijs: “Het stelt ons in staat om verder te investeren in onze infrastructuur, ons aanbod uit te breiden, een aantrekkelijke, stabiele werkgever te zijn en de onderwijservaring voor elke leerling te verbeteren. Hoewel we blij zijn met de groei, blijven we ons focussen op het handhaven van hoge verwachtingen en het waarborgen van de kwaliteit over kwantiteit.” 

ESTAFETT.

Onze scholengroep engageerde zich de voorbije jaren om deel te nemen aan het onderzoek ESTAFETT (Exploring, STudying And Fostering Effects of Team Teaching on students and teachers). Het onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Arteveldehogeschool en AP Hogeschool. In dit kader namen het GO! atheneum Herzele en het KAZ deel aan interviews om hun praktijkvoorbeelden te delen.

Het interview met de leerkrachten van 2OK! in Herzele is ondertussen terug te vinden op de Estafett-site. Vincent en Kymbra delen hun ervaringen over het creëren van een flexibele leeromgeving waar zelfgestuurd leren, samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid centraal staan. Lees het volledige interview met hen op de site van Estafett. 

Bezoek Estafett voor meer inspirerende verhalen en waardevolle bronnen over teamteaching. Het kennisplatform biedt interessant materiaal voor leerkrachten die willen werken aan doelgericht en kwaliteitsvol teamteachen.
 

Naar het kennisplatform



samen leren@sgr20.

Met enthousiasme kijken we terug op onze recente gezamenlijke pedagogische studiedag, een dag waarin kennis delen, inspiratie opdoen, en professionalisering centraal stonden. We zijn trots te kunnen melden dat maar liefst 230 leerkrachten actief hebben deelgenomen, verdeeld over 10 workshops en 2 inspirerende schoolbezoeken. Deze dag was een unieke kans om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en onze pedagogische praktijken te verrijken.

Veel dank aan de 109 leerkrachten die het feedbackformulier invulden. Dit zijn de highlights uit de feedback die jullie ons meegaven:

  • Er was veel waardering was er voor de interactieve werkwijze en de mogelijkheid om direct toepasbare kennis en vaardigheden te verwerven. Jullie benadrukten het belang van praktijkgerichte sessies, zoals die van Lien Van den Berge, waarin de toepassing in de klas centraal stond. 
  • Er kwam naar voren dat er behoefte is aan verdieping op bepaalde thema’s, met name meer tijd voor good practices en praktische oefeningen in de klas. Een vervolg op bepaalde workshops wordt dan ook sterk aangemoedigd.

  • De veelheid aan onderwerpen en keuzemogelijkheden werd zeer gewaardeerd, en de suggesties voor toekomstige studiedagen zijn divers en veelbelovend. Van ‘bewegend leren’ en ‘omgaan met leerstoornissen’ tot ’technologie in de klas’ en ‘executieve functies’ – jullie input is cruciaal om het aanbod nog beter af te stemmen op onze gezamenlijke leerbehoeften.

  • De mogelijkheid tot uitwisseling van ervaringen en tips tussen scholen is een echte meerwaarde. Het bezoeken van elkaars klassen en het direct toepassen van nieuwe inzichten biedt een krachtige leerervaring die we zeker zullen blijven faciliteren.
     



regels, afspraken en routines.

 

“Alles werkt wel ergens, maar niets werkt overal”
(Dylan Williams)

 

Regels en afspraken zijn nodig om structuur en rust te brengen. De perfecte set regels die in alle omstandigheden zullen zorgen voor een strak klasmanagement bestaat weliswaar niet. Je zult je regelmatig opnieuw over de regels moeten buigen. De context en het gedrag van leerlingen is immers veranderlijk. Naast regels en afspraken zijn ook routines van belang. Wat is het verschil eigenlijk tussen regels, afspraken en routines? Ontdek het in de module “Positief en veilig leerklimaat” in RouteZ.

naar de module “positief en veilig leerklimaat”



leerhub.

Ook de komende maanden vind je op de leerhubsite heel wat interessante vormingen. Een aantal voorbeelden:

Neem zeker een kijkje! Heb je zelf vragen over of nood aan een bepaalde vorming? Stuur een mailtje naar tine.debruyne@scholengroep20.be.

naar de leerhubsite



Op jullie plaatsen, klaar, rapen maar!

Dubbel feest! Geniet van de adrenaline van de koers en de zoete beloning van de chocolade eieren. En laten we daarnaast de komende vakantie rusten, ontspannen en genieten van een welverdiende vrije tijd.

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2024 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp