Feestelijke opening GO! atheneum Zottegem

In het Oost-Vlaamse Zottegem is vrijdagavond de nieuwbouw op de campus van GO! (Gemeenschapsonderwijs) Atheneum officieel ingehuldigd. “De feestelijke opening liet omwille van de coronamaatregelen op zich wachten, maar het gebouw is al sinds april in gebruik. De klassieke klaslokalen zijn in het gebouw vervangen door grote onderwijsruimtes”, zegt algemeen directeur Isabelle Truyen.

De opening van het gebouw vond plaats in aanwezigheid van premier Alexander De Croo, Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele en afgevaardigd bestuurder van het GO! Koen Pelleriaux.

De werkvormen en de didactische tools die gebruikt worden en de opstellingen in de leerruimtes zijn zeer divers, stelt de GO!-scholengroep Zuid-Oost-Vlaanderen. “De leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar kunnen terecht op de eerste verdieping. Naast de instructieruimtes, zullen zij ook kunnen leren in heel divers vormgegeven werk- en leerruimtes: stille ruimtes en dynamische leeromgevingen zoals een atrium, een discovery ruimte, een green screen room, een muziekruimte en een theater.”

Vanaf september starten ook de leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs op de tweede verdieping. “De leerstof voor Nederlands, Frans en Engels zal geïntegreerd aangeboden worden onder de vorm van een taallabo. Deze taalvakken zullen gegeven worden door een vast team van zeven taalleerkrachten. Door het systeem van teamteaching bestaat de mogelijkheid en de ruimte voor het coachen en individueel begeleiden van de leerlingen, niet enkel op vlak van leren, maar ook op socio-emotioneel vlak.”

Bron: Belga