nieuws november 2023.het rapport.

jaarverslag.

Op de algemene vergadering van 24 oktober stelde Isabelle Truyen het jaarverslag voor aan de leden van de verschillende schoolraden. Opnieuw kan onze scholengroep cijfers en resultaten voorleggen om trots op te zijn! Kwaliteitsvol onderwijs maken we samen dankzij de inzet van een heel team: leerkrachten, administratief medewerkers, keuken- en onderhoudspersoneel, directeurs en bestuursleden. Dank daarvoor!

Het volledige verslag kan je raadplegen op onze website.

lees het jaarverslag

leiderschapstraject.

Een jaar van transformatie en groei met Impetus Academy 

Het afgelopen jaar hebben onze directies een opmerkelijke reis ondernomen met de Impetus Academy, een spin-off van UGent, gericht op het creëren van een motiverende cultuur. Dit intensieve leiderschapstraject heeft ons team op vele manieren verrijkt en versterkt. De hoogtepunten van ons avontuur:

  • het traject was geworteld in de pijlers van onze visie – het creëren van een omgeving waar iedereen graag leert en werkt, en het voortdurend kritisch evalueren van onszelf en onze werking met een blik op de toekomst.
  • van de kick-off sessie tot e-learning paden, van het verdiepen in leiderschapsstijlen tot het actief omgaan met verandering, elke stap heeft ons team voorbereid om beter te leiden en te inspireren.
  • we hebben geleerd over de kracht van gedeeld leiderschap, het belang van inspraak en het creëren van een omgeving waarin iedereen zich gehoord voelt.

Dit traject is meer dan een reeks sessies; het is een transformatie van onze benadering van leiderschap en een belofte om te blijven groeien en verbeteren.

praktisch aan de slag met AI.

De recente nascholingen over “Praktisch aan de slag met AI”, gegeven door Michaël De Borre, zijn enthousiast onthaald. Deze sessies toonden hoe AI-technologieën leerkrachten kunnen helpen hun administratieve en andere taken te verminderen. De deelnemers waardeerden vooral de praktische voorbeelden en de directe toepasbaarheid in hun lessen. 

Op 22 november gaan we hier met ons teacher design team IT nog dieper op in. We houden iedereen op de hoogte en delen goede voorbeelden met iedereen. De relevante informatie en ook de opnames van nascholingen vinden jullie terug op het intranet voor leerkrachten.

bekijk de opnames

dag van de leerkracht.

Een GROOTSE dankjewel aan iedereen die heeft deelgenomen aan onze Dag van de Leerkracht Kras & Win-wedstrijd! Jullie reacties waren hartverwarmend!
Gefeliciteerd aan al onze gelukkige winnaars! Jullie hebben fantastische prijzen gewonnen, van overheerlijke mattentaarten tot essentiële rollen wc-papier!
We hopen dat jullie ervan genoten hebben en dat het jullie dag nog specialer maakte.
En laten we niet vergeten om een speciale shout-out te geven aan alle geweldige leerkrachten! Jullie zijn de ware helden van het onderwijs, en jullie harde werk en toewijding maken een verschil in zoveel levens. 

bekijk de foto’s


outdoor learning.

In kleuterschool Pieternel heeft buiten leren een transformatie teweeggebracht. Juf Kathy legt uit: “Door een muur te vervangen door een schuifraam, hebben we de scheiding tussen binnen en buiten vervaagd. Onze lessen vinden nu vaak in de open lucht plaats, met positieve resultaten, zelfs onder regenachtige omstandigheden.

De kinderen zijn meer gefocust en minder snel afgeleid. Ze delen enthousiast hun buitenavonturen en leren spelenderwijs, wat hun respect voor de natuur en onderlinge zorg versterkt. Deze benadering van buitenonderwijs bevordert niet alleen de kennisoverdracht, maar draagt ook bij aan het welbevinden en de socio-emotionele ontwikkeling van de leerlingen.”lancering RouteZ.

Op 8 november lanceerden we met trots de publieke website https://route-z.be/, ons online platform speciaal ontworpen voor leerkrachten die streven naar zelfgestuurd leren in een krachtige leeromgeving. RouteZ biedt praktische ondersteuning voor het integreren van zelfgestuurd leren in de dagelijkse lespraktijk, met een reeks van concrete voorbeelden en toepassingen.

Je kan als leerkracht je eigen leerpad bepalen. Door een ‘wegwijzer’ en bijbehorende modules te kiezen, kan je je verdiepen in de onderwerpen die het meest relevant zijn voor jou op dat moment. Deze flexibele aanpak maakt het mogelijk om de modules op je eigen tempo te volgen, waar en wanneer het uitkomt.

RouteZ blijft een essentieel onderdeel van onze inspanningen binnen de scholengroep om onze pedagogische en didactische visie te ondersteunen en uit te dragen. We moedigen al onze leerkrachten aan om RouteZ te verkennen,en eigen voorbeelden met elkaar te delen.

De opname van de infosessie kan je bekijken op het intranet voor leerkrachten.

 

bekijk de infosessieleerhub.

Ook de komende maanden vind je op de leerhubsite heel wat interessante vormingen. Neem zeker een kijkje! Heb je zelf vragen naar of nood aan een bepaalde vorming? Stuur een mailtje naar tine.debruyne@scholengroep20.be.

 

naar de leerhubsite

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2023 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp