nieuws februari 2023.


het rapport.

intranet voor leerkrachten.

We presenteren jullie graag het intranet voor alle leerkrachten van scholengroep20. Hier vind je schooloverstijgende informatie, op één plaats samengebracht. 

Momenteel zijn volgende inhouden opgenomen: professionalisering, toolbox, mijn loopbaan, welzijn, privacy en huisstijl. 

Heb jij nog een aanvulling of opmerking over het intranet? Laat het ons via deze weg weten.

bekijk het intranet voor leerkrachten.

welzijnsbevraging.

Van 13 maart tot 31 maart organiseert onze scholengroep een welzijnsbevraging. Met deze bevraging willen we jullie behoeften in kaart brengen. Leerkrachten, en zeker startende leerkrachten, ervaren een grote werkdruk. Dat is logisch, het is een veeleisende job. Ook stress maakt daar deel van uit. Een bepaalde dosis stress is nodig om je te prikkelen en aan te zetten tot actie. Maar wat als stress ongezond wordt? Hoe kunnen we dat vermijden? Wat zijn daar de oorzaken van? Een welzijnsbevraging is nodig om problemen en uitdagingen te identificeren, zodat er vervolgens concrete acties aan kunnen gekoppeld worden die jullie welzijn ten goede komen. 

Neem dus zeker even de tijd om deze bevraging in te vullen! Je ontvangt de link om de bevraging in te vullen in je mailbox.

toolbox.

We vroegen jullie input over welke tools jullie het vaakst gebruiken om te evalueren, samen te werken, differentiëren, motiveren, activeren, leerstrategieën te versterken, creativiteit aan te wakkeren…. Hartelijk dank voor jullie talrijke input!

Dankzij jullie inbreng kunnen we met het IT-team onderbouwde keuzes maken in welke tools we investeren en voor welke tools we ondersteuning en vorming geven.

De resultaten van de bevraging kan je hier bekijken.

met jullie input is deze toolbox ontstaan.

infrastructuur: renovatie kleuterblok De Zonnewijzer in Zwalm.

De grondige renovatie van de kleuterblok in basisschool De Zonnewijzer zal zorgen voor open leerruimtes waar kleuters volop de ruimte krijgen om te bewegen, te spelen, te experimenteren, te ontdekken en te leren.
In samenspraak met de kleuterjuffen werden er vaste zones voorzien. Zo heeft elke leefgroep zijn eigen kampvuur waarbij de kleuters in kleine groepjes kunnen werken, leren samenwerken en met elkaar in interactie kunnen gaan. 
De juffen kozen ook voor enkele gemeenschappelijke ruimtes zoals de creazone en de ‘grot’. De ‘grot’ biedt ruimte voor individuele concentratie, focus en rust.
In de zone van de oudste kleuters is er een mini teatro. Deze kan multifunctioneel ingezet worden maar dient vooral om een groep toe te spreken.
Momenteel zijn de afbraakwerken afgerond en zijn nu de elektriciteitswerken, vloeren,.. aan de beurt. Dankzij het grondplan kan je je al een beeld vormen van hoe de toekomstige kleuters van de Zonnewijzer zich zullen kunnen ontwikkelen in hun vernieuwde leeromgeving. We kijken ernaar uit om jullie de volgende keer de voor- en na-foto’s te tonen!

visieontwikkeling.

Het is inmiddels van 2017 geleden dat er een grote visie-oefening gebeurd is binnen onze scholengroep. Uiteraard staat onze visie er nog steeds en blijven we er werk van maken.

Toch zitten het college van directeurs en de scholengroep niet stil ondertussen. We blijven futuristisch, visionair, out-of-the box nadenken over het onderwijs in de toekomst.

straffe leerlingen.

De straffe prestaties van onze leerlingen waren de voorbije weken amper bij te houden! Van ons krijgen deze toppers alvast een staande ovatie 👏👏👏:

 • Sigun Audenaert uit het atheneum Brakel behaalde de zilveren medaille op het PK gymnastiek en kwalificeerde zich zo voor de finale in een kampioenschap.
 • Luna Depelseneer uit het atheneum Brakel kroonde zich tot Europees kampioene op het EK veldrijden. 
 • Dylan De Cubber uit het atheneum Brakel werd eerder al wereldkampioen vissen in Slovenië en stoomt zich klaar om dit jaar opnieuw het BK te winnen.
 • Sam Neerinckx uit het atheneum Herzele werd Belgisch kampioen in E-race (wielrennen).
 • Gillian De Wolf uit het atheneum Herzele kreeg op de Gouden Schoen de trofee voor ‘Comeback van het Jaar’.
 • Josias Kunungasana uit het atheneum Herzele werd Belgisch kampioen boksen in zijn gewichtscategorie.
 • Peniel en Idar uit het KAZ behaalden een derde plaats op het Vlaams Kampioenschap Judo.
 • Finn Van Tricht uit het KAZ heeft het super gedaan op het Vlaams Kampioenschap 50m-bad. Hij stond maar liefst driemaal op het podium!
 • Keano Miserez uit het KAZ behaalde een gouden medaille voor kogelstoten op het Vlaams kampioenschap atletiek indoor. 
 • Millan Winne uit het atheneum Geraardsbergen werd in Barnsley in twee categorieën kampioen in de gevechtssport Muay Thai.
 • Cianna Renders uit het atheneum Geraardsbergen verdedigde mee de eer  van de nationale damesploeg U18 op het WK ijshockey in Bulgarije.

interessante trajecten.

interessante nascholingen.

Miste je de nascholing over formatief handelen, maar wil je die wel graag bekijken? Dit kan op het intranet. Extra toelichting en voorbeelden over formatief handelen vind je ook op RouteZ.

Bekijk meer nascholingen op onze Leerhub.

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2023 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp