nieuws juni 2023.


het rapport.

eerstesteenlegging nieuwbouw Klim Op.

Met de eerstesteenlegging vond op 11 mei het ceremoniële startschot van de werken aan de nieuwbouw voor GO! basisschool Klim Op in Zandbergen plaats.
Het gebouw, dat een oppervlakte van meer dan 3000 vierkante meter zal beslaan, biedt plaats aan een variatie aan leerruimtes. Het wordt een open, ruim, innovatief gebouw met de hoogste eisen op het vlak van duurzaamheid. Natuur is “de groene draad” doorheen dit project.

meer lezende grote baas op bezoek.

Hoog bezoek de voorbije week in onze scholengroep! De afgevaardigd bestuurder va het GO! kwam aan den lijve ondervinden hoe wij dagelijks de poolstervisie van het GO! waarmaken. Het werd een hele beleving, inclusief podcast, handmassage, spelletjes om executieve functies te trainen, een test met een graafmachine, poppentheater, VR,… en vooral veel uitwisseling van ideeën. Wij hopen dat de heer Pelleriaux er evenveel van genoten heeft als wij.

bekijk de foto’s

proficiat!

Een dikke proficiat willen we graag wensen aan onze nieuw gediplomeerde directeurs. Collega’s Jolien Verspeeten, Vanessa Van Den Bulcke en Nele De Rouck volgden met succes de opleiding voor directeur. Drie sterke GO! professionals met passie en kennis! Straf gedaan!
Heel veel waardering ook voor Philippe Venstock, sedert 2009 directeur van GO! basisschool De Rijdtmeersen, die na een zeer rijk gevulde loopbaan in de scholengroep met pensioen gaat. We wensen je het allerbeste, Philippe!
 

straffe leerlingen.

Aan alle leerlingen die deze examenperiode succesvol hebben afgerond: goed gedaan! Aan diegenen bij wie het wat minder was: blijf in jezelf geloven! Een aantal leerlingen verdienen daarnaast nog een speciale vermelding:

  • Emile Tjoen (6 LAWI) won de eerste prijs van de essay-wedstrijd van het Herman De Croo-centrum. Ook Noor Porrez (6 LAWI) en Norah De Groote (6 WEWI) van het KAZ behaalden en mooie 3e en 4e plaats. De 5e laureaat, Zoë Wittenberg, loopt school in het GO! atheneum van Geraardsbergen. 
  • Nisa Vander Beken en Anne-Sophie Rocabado (6 HUWE) van het atheneum Herzele kaapten met hun onderzoekscompetentie over discriminatie een tweede plaats weg bij de uitreiking van de Young Researcher Award van Hogeschool West-Vlaanderen.
  • De leerlingen van 4NW van het atheneum Brakel tijdens de finaledag van de Solar Olympiade 2023 aan de haal met de “gat-in-de-markt prijs” van de KU Leuven.
  • De leerlingen van de studierichting ‘Carrosserie en spuitwerk’ vn het atheneum Geraardsbergen zaten bij de laatste 8 finalisten van de wedstrijd ‘Carrosserie Masters 2023.
  • De Deltaleerlingen van het atheneum Geraardsbergen wonnen de hoofdprijs in de B-Photonics Cup met hun zelfregulerende smart-bloempot.
  • Lara Steeman (6WW)  van het atheneum Geraardsbergen kreeg een prijs geschonken door de VUB voor haar OC voor het vak Aardrijkskunde. Lara maakte een zeer sterk eindwerk over groendaken.
  • De leerlingen van 2 STEM van de Middenschool brachten de tweede prijs mee naar huis van de kunst- en techniekwedstrijd artcadia.
  • Proficiat ook aan Xander Soenens van basisschool Centrum die geselecteerd werd als keeper voor de U13 bij AA Gent.

straffe leerkracht.

In het atheneum Geraardsbergen waren ze in de wolken met de nominatie van praktijkleraar Niels Govaert. Zijn leerlingen van het 6e jaar Elektrische Installaties hadden stiekem een brief gestuurd naar Klasse, wat resulteerde in een nominatie voor de prestigieuze prijs “Leraar van het Jaar”. Meneer Govaert zorgt duidelijk mee voor het GO!-effect. Vertrouwen tanken, dat doen ze bij hem in de klas. Proficiat!
 

meer lezen


ICT als hulpmiddel bij differentiatie.

In onze scholengroep zien we digitale leermiddelen als een krachtig hulpmiddel om zelfgestuurd leren te ondersteunen. Het biedt alleszins heel wat mogelijkheden om te differentiëren. Maar digitaal werken is geen doel op zich. Een goede balans tussen digitaal en op papier werken is essentieel. Voldoende variatie in leermiddelen en werkvormen komt ook de motivatie van leerlingen ten goede.
In bovenstaand filmpje legt meester Kenneth Spitaels van het 6e leerjaar In GO! basisschool Bevegem uit hoe hij ICT inzet om zijn leerlingen op te volgen en te motiveren. Wil je meer weten over hoe ICT kan ingezet worden om een krachtige leeromgeving te creëren? Wil je graag nog andere praktijkvoorbeelden bekijken? Of heb je zelf een mooi voorbeeld dat je wil delen? Neem dan zeker een kijkje op RouteZ of neem contact op met Tine of Kelly via team@route-z.be

SGR20 Podcast met minister Ben Weyts

Minister Ben Weyts kwam langs in het GO Atheneum Geraardsbergen in functie van het project voorbeeldscholen ‘cognitief sterk functionerende leerlingen’.

Tijdens dit gesprek komen nog vele andere interessante onderwerpen aan bod: zelfgestuurd leren, VR en AI in onderwijs, rol van de leerkracht, enzovoort.

bekijk of luister de podcast hier

en dan nu vakantie.

Geniet allemaal van jullie welverdiende vakantie collega’s!

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2023 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp