nieuws november 2022.


het rapport.

jaarverslag.

Op de algemene vergadering van 18 oktober stelde Isabelle Truyen het jaarverslag voor aan de leden van de verschillende schoolraden. Opnieuw kan onze scholengroep cijfers en resultaten voorleggen om trots op te zijn! Kwaliteitsvol onderwijs maken we samen dankzij de inzet van een heel team: leerkrachten, administratief medewerkers, keuken- en onderhoudspersoneel, directeurs en bestuursleden. Dank daarvoor!

Het volledige verslag kan je raadplegen op onze website.

lees meer

interactief voorlezen.

De pedagogische studiedag voor alle kleuterleerkrachten van de scholengroep over interactief voorlezen was een voltreffer. Geïnspireerd door de studiereis naar Dublin over ‘Literacy: succes in teaching reading’ verzorgde An Eeman samen met Arabelle Arents de presentatie over interactief voorlezen. Hierin gaf ze het belang aan van een interactieve aanpak waarbij de kleuters actief betrokken worden bij het verhaal aan de hand van de 4 v’s: voorkennis, voorspellen, visualiseren en vragen. Tijdens het voorlezen is er aandacht voor rijm, ritme en herhaling. Hierdoor wordt de taalontwikkeling extra gestimuleerd. Door het verhaal door de kinderen te laten navertellen, poppenspel te integreren, andere vaardigheden en kennis erbij te betrekken zorgt verhalen (voor)lezen voor een enorm verrijkende ervaring. Zo krijgen kinderen écht zin in boeken. 

lees meer


praktijkvoorbeelden RouteZ: teamteaching.

Aan de hand van de babbelkaartjes over teamteaching geven juf Klaartje en juf Eveline van GO! basisschool De Zonnewijzer in Zwalm hun open en eerlijke visie op teamteaching. Dank voor jullie mooie reflecties!
 

straffe leerlingen.

Even tijd voor een shout out naar deze straffe (ex-)leerlingen:

  • Jasna Rokegem werd verkozen tot één van de 50 Belgische topvrouwen in technologie. Jasna is met haar bedrijf Jasna Rok een van de pioniers die mode combineert met technologie en wetenschap.
  • Xaydée Van Sinaey uit het zesde jaar ‘Techniek-wetenschappen’, versierde een mooie plaats in de top 10 op het WK wielrennen in Wollongong (Australië) in de leeftijdscategorie ‘vrouwen junioren’. Op het EK veldrijden behaalde ze knap brons.
  • Arthur Callebaut is student Economische Wetenschappen en heeft met succes deelgenomen aan de ‘Quetelet Colleges’. Hij ontving hiervoor een aanbevelingsbrief en getuigschrift van Prof. Rector Rik Van de Walle.

Dikke proficiat aan hen en alle andere leerlingen die op een gedreven en inspirerende manier hun dromen najagen!

dag van de leerkracht.

Het zou elke dag “dag van de leerkracht” mogen zijn wat ons betreft, maar op 5 oktober zorgden we met de scholengroep voor een symbolische actie. Isabelle Truyen: “We willen met deze actie onze waardering voor de inzet van onze leerkrachten uitdrukken en daarnaast ook het signaal geven dat we beseffen dat leerkrachten een grote werkdruk ervaren. Het is een veeleisende en veelzijdige job met een grote emotionele belasting, die tegelijk heel veel voldoening kan geven. Aandacht voor het welbevinden van ons personeel is iets wat centraal opgenomen is in onze missie: “We willen een scholengroep zijn waar iedereen graag en goed werkt, leert en leeft.” Dat willen we met deze actie nog eens extra in the picture zetten”. 
Moet jij je golden ticket nog “verzilveren”, stuur dan zeker een mailtje naar tine.debruyne@scholengroep20.be

leerhub.

Ook in november vind je heel wat interessante vormingen op onze leerhub. Met stip op 1 staan de vormingen over bookwidgets door collega Rien Vandersmissen van het GO! atheneum Herzele. Rien geeft een webinar om de basis over bookwidgets te verwerven gevolgd door een sessie voor gevorderden. Wil je graag meevolgen op 15/11? Houd dan je mailbox in de gaten. We bezorgen je het inschrijvingsformulier en de meetlink via gmail. Na je deelname ontvang je een deelnameattest, maar de verworven kennis is uiteraard veel waardevoller 😉.

lees meer

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2022 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp