nieuws december 2022.


het rapport.

kerstwensen.

Hoera! Het is weer die tijd van het jaar waarin we een intense periode kunnen afsluiten en volop kunnen genieten van de kerstsfeer, familie, vrienden, lekker eten en drinken,… We wensen jullie een gezellig en warm eindejaar!

ict toolbox.

Welke ict tools zet jij vaak in om je lesgeven en het leerproces van je leerlingen te ondersteunen? Dat willen we graag van jou weten via deze korte bevraging. Jouw input hiervoor is zeer belangrijk omdat ons IT-team op die manier onderbouwde keuzes kan maken in welke tools ze investeren en voor welke tools ze ondersteuning en vorming geven. Grijp dus zeker deze kans om mee het ict-beleid in jouw school vorm te geven!

RouteZ: werken aan executieve functies.

Zorgcoördinator Lieve van basisschool De Trampoline legt uit hoe ze op school stap voor stap aan executieve functies werken. Executieve functies zijn de tools die leerlingen nodig hebben om zelfgestuurd te kunnen werken. Om de maand wordt een executieve functie in de kijker gezet:
“In oktober zetten we de executieve functie “aandacht” in de focus. Dit is immers een basisvoorwaarde om andere executieve functies te kunnen versterken en te groeien in zelfsturing. We willen onze kinderen leren hoe zij zelf hun vermogen kunnen sturen om aandachtig te zijn. Hun aandacht is immers in volle ontwikkeling en we willen hen veel oefenkansen bieden op dit vlak. Tijdens het lager onderwijs evolueert de volgehouden aandacht gemiddeld van een tiental minuten bij 4- tot 5-jarigen naar een 25-tal minuten bij 10-jarigen.”

Benieuwd naar de tips die juf Lieve meegeeft om te werken rond aandacht? 

 

bekijk de tips

infrastructuur.

We zijn verheugd dat fase 1 van het project basiskwaliteit in het GO! atheneum Geraardsbergen achter de rug is! De leerlingen en leerkrachten kunnen na het kerstverlof hun intrek nemen in deze prachtige nieuwe lokalen die mee zullen zorgen voor een krachtige leeromgeving waarin de leerlingen ook zelfgestuurd aan de slag kunnen. De tweede vleugel zit momenteel in de afbraakfase. Daarin zullen we de leerlingen en leerkrachten kunnen verwelkomen tegen september 2023.  

bekijk meer foto’s


dag van de wetenschap.

Op 27 november stond een team van leerkrachten van de MSGO! Geraardsbergen en SGR20 klaar om kinderen van alle leeftijden kennis te laten maken met diverse educatieve VR-toepassingen. Tekenen in virtual reality, de tombe van Toetanchamon bezoeken, een reis door het menselijk lichaam, space pirate trainer , ervaren hoe het voelt om in een maanraket plaats te nemen,… alles was mogelijk.  Geen wonder dus dat er een talrijke opkomst was om kennis te maken met deze innovatieve onderwijstools.

nog meer XR.

XR wat? XR hoe? Het GO! en onze scholengroep organiseerden een boeiende netwerknamiddag met de werkgroep ‘digitale transformatie van het GO!’ vol interessante sprekers en inspirerende workshops rond Extended Reality. De werelden van XR, VR, AR en MR vlogen door elkaar en in reality konden we, met een kopje koffie of iets fris, verder gedachten wisselen.

lees meer

leerhub.

Ben je al aan het nadenken over wat je allemaal bij wil bijleren in het nieuwe jaar? Neem dan zeker een kijkje op onze leerhub. Warm aanbevolen is alvast onze eigen opleiding: “toetsen: een kans om te leren”  en het gebruik van digitale tools hierbij. Interesse om deel te nemen aan deze webinar op maandag 30 januari om 19u? Hou dan zeker je mailbox in de gaten. We bezorgen je het inschrijvingsformulier en de meetlink via gmail. Na je deelname ontvang je een deelnameattest. 

lees meer

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2022 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp