nieuws januari 2024.het rapport.

wens.

Mogen we ook dit jaar samen een pad bewandelen van groei, met onze ogen wijd open voor nieuwe ideeën en hartstochtelijke samenwerking. Ik wens dat we elke dag opnieuw mogen ervaren hoe het is om verrast, geraakt, en verbonden te zijn.

Laat ons samen zorgen voor een leeromgeving waar het welbevinden van zowel leerlingen als personeel voorop staat, waar we ons verenigen in onze missie om graag en goed te werken, leren en leven.

Op naar een jaar vol ambitie, openheid en groei!

Met warme groeten,
Isabelle Truyen

visie.

Omdat we het als scholengroep belangrijk vinden om onszelf te evalueren, hebben we onlangs de tijd genomen om onze visie en kernwaarden opnieuw tegen het licht te houden. In samenspraak met de directies hebben we gekeken naar wat ons als scholengroep definieert en drijft. De fundamentele principes bleven overeind, maar hier en daar bleek een actualisering of herformulering toch wenselijk. Dank voor jullie betrokkenheid en inzet om dit mee te realiseren!

ergonomie.

Onze scholengroep werkt samen aan een gezondere leeromgeving. Tijdens een schooloverschrijdend vakgroepoverleg LO hebben we noodzakelijke stappen gezet richting een sterkere focus op gezondheid en ergonomie in ons curriculum. 

We zijn gestart met het vormgeven van ons lesaanbod van de eerste tot de derde graad, zodat leerlingen niet alleen de basisprincipes leren, maar deze ook actief toepassen en evalueren. Samenwerking en creativiteit staan hierbij voorop, met ideeën voor projectdagen, praktische oefeningen en een dynamische postercampagne. Een eerste resultaat, en poster die in onze scholen zal verspreid worden, kunnen jullie hier alvast bewonderen. Laat ons samen werken aan een gezondere toekomst voor onze leerlingen!

download de poster over ergonomiebenefits@sgr20.

Bij Scholengroep 20 zijn we altijd op zoek naar manieren om medewerkers iets extra te geven. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Benefits at Work. Op dit platform kun je flink wat besparen dankzij leuke kortingen op mode, elektronica, wonen, dagjes uit en meer.

registreer


VR-KUUB.

We zijn verheugd dat VR-KUUB nu officieel beschikbaar is voor het Vlaamse onderwijs en dus zeker ook voor alle leerkrachten binnen onze scholengroep. Leerkrachten van onze scholengroep kunnen met VR-KUUB eenvoudig en zonder kosten een licentie aanvragen om toegang te krijgen tot een wereld van interactieve, motiverende leerervaringen. Interesse? Stuur een mail naar michael.deborre@scholengroep20.be.

naar VR-KUUBmotiveren werkt.

Als een leerling niet gemotiveerd is, moet je dan druk zetten? Hoe gemotiveerder een leerling, hoe beter? Moet je steeds inzetten op intrinsieke motivatie? Hoe ga je om met de vraag: “Waarom moeten wij dat kennen?” Hoe kan je eigen passie leerlingen motiveren?
Antwoorden op deze en andere vragen ontdek je in de module “Motiveren werkt” op RouteZ. Daarnaast vind je ook een test om na te gaan hoe motiverend jouw lesstijl is en heel wat praktijkvoorbeelden van collega’s onder de rubriek “materiaal

naar de module “motiveren werkt”leerhub.

Ook de komende maanden vind je op de leerhubsite heel wat interessante vormingen. Een aantal voorbeelden:

Neem zeker een kijkje! Heb je zelf vragen over of nood aan een bepaalde vorming? Stuur een mailtje naar tine.debruyne@scholengroep20.be.

naar de leerhubsite

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2024 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp