nieuws september 2022.


het rapport.

groeiend aantal leerlingen.

Er is opnieuw een mooie groei van ons leerlingenaantal dit schooljaar! 6678 leerlingen kiezen voor onze toekomstgerichte scholengroep waar graag en goed leren centraal staat. Dankzij de inzet van jullie allemaal kunnen we dit waarmaken.

nieuwe directies.

In verschillende scholen ging dit schooljaar een nieuwe directie aan de slag: 

  • Leen Parmentier in GO! basisschool Klim Op in Zandbergen
  • Vanessa Van den Bulcke in GO! basisschool Graaf van Egmont in Bevegem
  • Jolien Verspeeten In GO! basisschool Centrum in Geraardsbergen
  • Stijn Haegeman in GO! basisschool De Zonnewijzer in Zwalm
  • An Van De Wiele in GO! atheneum Zottegem
  • Sonny Van den Stockt in GO! atheneum Geraardsbergen

We wensen hen heel veel succes! Ze kunnen rekenen op al onze steun.

#wevegotyourback

startende leerkrachten.

Op woensdag 14 september zorgden wij voor een warm welkom voor onze startende leerkrachten bij Scholengroep 20. Na de leerrijke uiteenzetting over onze visie op een krachtige leeromgeving, werden er informele, interessante gesprekken gevoerd om elkaar wat beter te leren kennen aan de hand van babbelkaartjes. Tot slot gaf Dominique Roos een praktische vorming over “klasmanagement”. Onze nieuwe starters konden met bagage terug naar huis keren, figuurlijk maar ook letterlijk: want ze kregen een toffe goodiebag mee!

medewerkers scholengroep.

De scholengroep verwelkomt twee nieuwe personeelsleden: Geert Cnudde vervangt Ivo Vierendeels en maakt deel uit van het team infrastructuur. Kelly De Roeck is onze nieuwe pedagogisch beleidsmedewerker en vervangt An Van De Wiele. Kelly zorgt voor ondersteuning van leerkrachtenteams, startende leerkrachten en begeleidt innovatietrajecten. Alle medewerkers van de scholengroep vind je terug in ons organigram en onze contactgegevens vind je op de website. De scholengroep is een open huis waar je terechtkan met vragen over je loopbaan, vorming en coaching, onderwijswetgeving, pedagogisch en didactisch advies, …. Aarzel niet om ons te contacteren!

lees meer

straffe collega’s.

Sharon De Kerpel, OKAN-leerkracht van het GO! atheneum Herzele, werd door de gemeente Herzele uitgeroepen tot duurzame held. Proficiat!  

lees meer

interview Isabelle.

Heb jij het interview met Isabelle Truyen in Het Laatste Nieuws gelezen? Isabelle licht toe hoe we in de scholengroep omgaan met uitdagingen in het onderwijs. Je kan het volledige interview lezen op onze website.

lees meer


praktijkvoorbeelden RouteZ.

Dit filmpje van juf Jarle over haar gedifferentieerde aanpak in het eerste leerjaar is een mooi voorbeeld uit de professionaliseringstool RouteZ. Deze tool komt binnenkort online en heeft als doel leerkrachten te ondersteunen bij het ontwikkelen van een krachtige leeromgeving die zelfgestuurd leren bevordert. We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en de vele sterke praktijkvoorbeelden die we verzamelen in onze en andere scholen.

lees meer

de middenschool in Helsinki.

Wat ons het meeste bijblijft van dit Erasmusproject is de onmiddellijke verbinding die ontstond tussen ons internationaal gezelschap. Dit door eenzelfde positief idealisme en passie voor het lesgeven. Een dergelijke ervaring zorgt ervoor dat je automatisch praat, leert en nadenkt over onderwijs in al zijn facetten en dit met gelijkgezinden. We mogen fier zijn op onze job als leraar en de wil die we tentoonstellen om blijvend na te denken over nieuwe en wetenschappelijk onderbouwde pedagogische evoluties binnen onze job.

lees meer

agodi op bezoek.

De administrateur-generaal en de afdelingshoofden van AGODI, het agentschap voor onderwijsdiensten, kwamen op maandag 26 september een kijkje nemen naar onze campus GO! Zottegem. Zij waren geïnteresseerd in en onder de indruk van onze visie op een krachtige leeromgeving. Isabelle Truyen dompelde hen onder in onze visie op goed onderwijs waarna onze gasten een rondleiding kregen doorheen de school. Tot slot was er een boeiende gedachtewisseling over enkele topics binnen onderwijs. En oh ja, ook de glijbaan werd goedgekeurd…😉

infrastructuurwerken.

Voortdurend werken we aan het vormgeven van onze krachtige leeromgevingen. Het team infrastructuur was de voorbije maanden weer druk in de weer in onze scholen. In een presentatie bezorgen we jullie een overzicht van de uitgevoerde werken.

bekijk de foto’s

leerhub.

Interessante vormingen vind je terug op onze leerhub. Neem zeker een kijkje op onze site. Klik vervolgens op de leermomenten in de 4 categorieën: samen leren, samen leven, samen zorgen, samen digitaliseren.

lees meer


toetsen in functie van kwaliteitszorg.

Dit filmpje geeft meer uitleg over de organisatie en de doelstellingen van de centrale toetsen die eraan komen. In de scholengroep willen we toetsen ook bewust inzetten om aan kwaliteitszorg te werken. We zijn in onze scholengroep al even gestart met een strategie om de basiskennis bij onze leerlingen aan te scherpen en ook om die basiskennis in kaart te brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende gevalideerde screeningsinstrumenten zoals de Koala-testen, LVS-testen, OVSG-toetsen. Voor spelling leverde dit al mooie resultaten op.

lees meer

recht op deconnectie.

Hoe houden we de berichtenstoom beheersbaar? Tegen 1 september 2023 maken alle scholen afspraken over hun digitale communicatie. Zo kan onder meer bepaald worden op welke tijdstippen leerlingen en leerkrachten bereikbaar moeten zijn. Met duidelijke afspraken proberen we meer rust te creëren.

lees meer

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2022 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp