nieuws augustus 2024.het rapport.

3, 2, 1,… start!

Beste collega’s

We staan opnieuw aan de vooravond van een periode vol kansen, groei en inspiratie. Ook dit schooljaar zal onze gezamenlijke gedrevenheid en enthousiasme er ongetwijfeld voor zorgen dat we mooie resultaten boeken. 

Als scholengroep zorgen we stap voor stap voor een infrastructuur die future proof is, maar jullie zijn de drijvende kracht achter het creëren van een krachtige leeromgeving voor onze leerlingen. Jullie passie, expertise en inzet vormen het hart van onze scholen. 

Daarom: be, think, talk positive! Op die manier inspireren we onze leerlingen en voelen we ons als collega’s competent en gewaardeerd. Door goed samen te werken, elkaar te ondersteunen en kennis te delen, zorgen we voor effectief en efficiënt onderwijs en geraken we verder dan ooit.

Ik ben oprecht dankbaar voor jullie inzet en kijk ernaar uit om ook dit schooljaar samen met jullie de successen en mijlpalen te vieren.

Hartelijke groet
Isabelle Truyen

welkom!

Welkom in onze sprankelende scholengroep! 🚀Als startende leerkrachten brengen jullie een frisse bries van energie, innovatie en passie in onze scholen. Misschien hebben jullie een klein beetje koudwatervrees en vlinders in de buik aan de vooravond van het nieuwe schooljaar, maar jullie gaan dat geweldig doen! Veel succes! Jullie executieve functies zijn alvast uitgetest en prima bevonden. 😉
De boeiende presentatie over positief leerklimaat, executieve functies en groepsdynamiek van Dominiek Roos en de presentatie van Isabelle Truyen over de visie en werking van onze scholengroep vinden jullie terug op het intranet voor leerkrachten.

naar het intranet

renovatie kleuterblok De Zonnewijzer.

Binnenkort kunnen de kleuters van basisschool De Zonnewijzer spelen en leren in een vernieuwde kleuterblok. Elke klas kreeg een grondige upgrade en beschikt over een eigen buitenruimte. De lokalen hebben een opener karakter en staan met elkaar in verbinding. Dit zorgt voor meer bewegingsruimte voor de kleuters. Benieuwd naar die enthousiaste, blije gezichtjes op 1 september!

meer lezen

nieuwe vestiging voor leerlingen met ASS.

Basisschool De Trampoline en basisschool voor buitengewoon onderwijs De Drempel slaan de handen in elkaar om in Herzele een passend aanbod te voorzien voor leerlingen met autisme. In de Sprong kunnen leerlingen met een verslag type 9 terecht in een omgeving die de nodige ondersteuning biedt. Geleidelijk aan kunnen ze de overstap maken naar het reguliere onderwijs in basisschool De Trampoline. Een mooi inclusieproject van onschatbare waarde voor leerlingen met ASS! 

meer lezen


internationale leerkansen.

Binnen onze scholengroep hechten we veel belang aan zowel professionele ontwikkeling van ons personeel als uitwisselingsmogelijkheden voor onze leerlingen. Een internationaal perspectief heeft hierbij een enorme meerwaarde: het zorgt voor onvergetelijke avonturen en een grotere verbondenheid tussen de deelnemers. Het is dan ook heel fijn om vast te stellen dat zowel de uitwisselingsprojecten voor leerkrachten, als de voor leerlingen in de lift zitten.leerhub.

Begint het te kriebelen om je te verdiepen in een onderwijsthema of wil je graag je kennis wat opfrissen? Op onze leerhubsite vind je alvast een bundeling van interessante vormingen voor de maanden september en oktober. Je vindt er een gevarieerd aanbod van nascholingen binnen de thema’s samen leren, samen zorgen, samen digitaliseren, samen leven.
Ook op RouteZ kan je steeds terecht voor ideeën. Vooral de module over een positief en veilig leerklimaat met materiaal over klasregels en -afspraken kan de komende weken mogelijk inspiratie bieden. 

 

naar de leerhubsite

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2023 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp